marți, 27 aprilie 2010

Nesimtirea guvernantilor nu are limita

In campania electorala erau sus si tare impotriva cumularii pensiilor cu indemnizatia...va aduceti aminte dezbaterele din campanie. Cum era de asteptat stimatii guvernanti si-au dat arama pe fata....mai pe intelesul tuturor ne fac pe fata.

Va propun spre citire urmatorul articol:

Decizie: Cumularea pensiei cu indemnizaţia e OK

Aşadar e OK. Comisia comună de statut a Parlamentului a decis prin vot că un Deputat sau un Senator poate cumula pensia (pe Legea 19) cu indemnizaţia pe care o primeşte ca urmare a faptului că a fost ales. Propunerea a aparţinut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi a fost respinsă cu doar două voturi pentru. În favoarea măsurii au votat doar doi reprezentanţi ai PDL: Preşedintele comisiei, deputatul George Bârlea şi deputatul George Vişan.

Motivarea celor care au respins propunerea, deci şi democrat-liberali (3 pdl, 3 psd, 1 PNL, 1 UDMR şi 1 minorităţi), a fost că funcţia aleasă înseamnă contract de muncă pe perioadă determinată. Ori în acest caz nu îi poate fi luat omului dreptul la pensia pentru care a contribuit o viaţă întreagă şi deci a îndeplinit principiul contributivităţii. Prin urmare... un pensionar (de orice tip) îşi poate încasa pensia pentru care a contribuit şi de asemenea poate încasa şi indemnizaţia care îi revine pe baza faptului că a fost ales.

Sursa.www.pesurse.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bun, ok, incaseaza o indemnizatie ptr ca a fost ales, insa din momentul in care devine pensionar nu mai este un ales, deoarece nu mai este in functie. Faptul de a fi ales a devenit un fel de "eroism" care trebuie rasplatit pana la moarte?