duminică, 25 aprilie 2010

Tinerii liberali ieşeni critică politizarea educaţiei impusă prin noul proiect de lege propus de Guvernul “Udrea – Boc”

Sâmbătă, 24 aprilie a.c., la ora 11.00, a avut loc Delegaţia Permanentă a Tineretului Naţional Liberal din Iaşi. Sub o ploaie sâcâitoare de primăvară, cei aproape 100 de lideri TNL din întreg judeţul şi-au dat întâlnire în sala “Cosmopolitan” a Hotelului Ramada.

Principalele puncte pe ordinea de zi a evenimentului au fost prezentarea structurii actuale de conducere a tinerilor liberali ieşeni, a evenimentelor programate în următoarele 6 luni, cât şi discuţii despre situaţia considerată dezastruoasă în care a fost dus sistemul educaţional românesc în urma deciziilor luate de “guvernarea Udrea - Boc”.

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal Iaşi, Costel Alexe, s-a declarat încântat şi motivat de numărul mare de tineri care au dat curs invitaţiei şi de sprijinul de care se bucură partidul pe care îl reprezintă în rândul tinerilor din judeţ.

“ Mă bucură faptul că, în ciuda condiţiilor meteo total nefavorabile nouă, am reuşit să ne întâlnim într-un număr atât de mare, pentru a supune discuţiei mai multe aspecte importante pentru definitivarea structurii actualului birou de conducere a TNL. Punem azi bazele unor conduceri colegiale care ne va acorda, sunt convins, alături de munca atât de apreciată a tinerilor noştri, un cuvânt greu de spus la următoarele alegeri locale în judeţul Iaşi.”

Pe lângă aspectele organizatorice discutate la Ramada, tinerii liberali au profitat pentru a dezbate efectele negative pe care legea educaţiei propusa de guvern le va avea asupra societăţii, în general, şi a tinerei generaţii, în mod special.

Pe această temă rezoluţia adoptată de tinerii liberali critică deschiderea căilor spre politizare totală a sistemului educaţional. “şi în această lege transpare dorinţa PD-L de a introduce la toate nivelurile de decizie ale educaţiei, oameni de partid. PD-L crează calea să numească nu doar inspectorul-şef judeţean, ci directorul de şcoală, directorul adjunct şi majoritatea în consiliul de administraţie.”declară Ştefan Chiriac, vicepreşedinte al TNL Iaşi.

Niciun comentariu: