sâmbătă, 26 februarie 2011

Congresul UDMR

UDMR se află, acum, în faţa unei decizii majore care ţine de responsabilitatea faţă de România, ţara în care fac politică şi pe care o guvernează, faţă de electoratul românesc, faţă de electoratul maghiar din România pe care-l reprezintă şi faţă de viitorul ei ca formaţiune politică.

Reprezentanții UDMR trebuie să fie conştienți, de faptul că, în bună măsură, și în mâna lor stă soarta României.

UDMR va trebui să se clarifice, să cântărească cu atenție dacă va mai putea sta asociată cu PDL, creditând, astfel, politica haotică și de rea-credință a guvernării Băsescu-Udrea-Boc, sau se va repoziționa în interesul societăţii româneşti, pentru a pune umărul la reconstrucția României.

În acest moment, guvernarea Băsescu-Udrea-Boc a adus România într-un derapaj total de la democraţie și orice susţinere din partea oricui pentru actuala putere va accentua acest derapaj.

Prezumţia de bună-credinţă din partea UDMR pentru guvernarea Băsescu-Udrea-Boc din anii trecuți nu mai poate exista acum, în 2011, după ce actuala putere și-a arătat în repetate rânduri incapacitatea de a guverna cu măsuri corecte și coerente pentru a scoate țara din criză și pentru a reforma insituțiile statului român.

Ne exprimăm speranța că decizia luată de UDMR la Congres va fi una bună pentru toţi românii.

Indiferent de poziționarea UDMR, prin toate mijloacele legale și parlamentare de care dispune, PNL va continua toate demersurile pentru înlăturarea de la putere pe cale democratică a actualui regim clientelar-mafiot corupt şi ineficient, regim care a atacat toate instituţiile democraţiei parlamentare, a subminat economia naţională, a afectat direct nivelul de trai al majorităţii românilor, a încălcat drepturi şi libertăţi constituţionale, a depreciat grav poziţia şi imaginea României pe plan internaţional.

Niciun comentariu: