luni, 21 februarie 2011

Noul cod al Muncii

Se aude ca din nou Guvernul doreste sa-si asume raspunderea pentru noul Cod al muncii, ce era de asteptat de altfel ;premierul Boc din nou nu mai respecta Parlamentul (senatori si deputati), normal ar fi ca legile sa treaca de votul Parlamentului ,dar intrebarea este :De ce asumarea de raspundere? cand ei reprezinta inca puterea -majoritatea ; sa le fie frica ca unii deputati si senatori nu vor fi de acord cu noua lege, inclusiv parlamentari PDL? si astfel legea nu ar trece de Parlament...

Consider că o lege atât de importantă precum Codul Muncii trebuie să fie promovată prin dezbatere parlamentară și nu prin asumarea răspunderii guvernamentale şi, mai ales, după ce există un dialog serios şi constructiv între toate părţile implicate.

Ceea ce urmareste de fapt actuala putere: se folosește de această lege extrem de importantă pentru a crea din nou conflict între segmentele societății românești.
Legea provoacă conflict și între guvern și partenerii de dialog social pentru că este adoptată fără consultarea acestora și fără a le reflecta interesele, cu aceasta lege ataca din Sindicatele , cele care au iesit in strada anul trecut.

In plus noua lege transforma cetateanul -platitorul de taxe si impozite , din angajat in sclav, o noua metoda de scavie moderna , foarte des intalnita in ultima perioada, nu de aceasta lege are nevoie tara noastra.România are nevoie de un Cod al Muncii, care să încurajeze competiţia, care să permită angajatorilor să se adapteze mai uşor la schimbările rapide ale mersului economiei, care să stimuleze mediul privat care poate asigura, astfel, noi locuri de muncă.

Așa cum sa propus și prin programul nostru Statul Liberal - A doua modernizare a României, ne pronunțăm pentru creşterea flexibilităţii relaţiilor de muncă simultan cu asigurarea unui echilibru între partenerii contractuali.

Romania are nevoie de un cod al Muncii, dar nu cel propus de "Guvernul Basescu", l-am denumit asa pentru ca in ultima perioada el conduce si Guvernul si PDL.

Niciun comentariu: