marți, 22 februarie 2011

Premierul Emil Boc despre munca la negru -denota lipsa in materie de economie

Declaraţia lui Emil Boc arată lipsa de competenţe în materie de economie, lipsa de soluţii a guvernării pe care o girează în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a României.Nu doar înăsprirea sancțiunilor va duce la combaterea fenomenului de evaziune fiscală, ci un sistem coerent de relaxare fiscală, de micșorarea taxelor și impozitelor

Guvernul Basescu-Boc nu este însă capabil să conceapă o strategie fiscală corectă și coerentă!Actuala putere este capabilă doar să elaboreze măsuri haotice care au ca scop colectarea banilor pentru propria clientelă politică.

Spre deosebire de actuala putere, incapabilă să facă reformă şi să găsească soluţii pentru depăşirea crizei economice, PNL are un program care vizează crearea de noi locuri de muncă, reducerea fiscalităţii pe muncă, încurajarea investiţiilor, stimularea consumului, sprijinirea IMM-urilor şi a mediului de afaceri.


Boc vrea înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru; decizia se ia după consultările din coaliţie

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că sancţiunile pentru munca la negru vor fi decise după analiza tuturor discuţiilor din coaliţie, el răspunzând astfel solicitării avansate de UDMR privind eliminarea incidenţei legii penale şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale mai mari.

"Există nuanţe şi nuanţe. Cert este că trebuie să avem de-a face cu o înăsprire a sancţiunilor pentru cei care după această flexibilizare mai utilizează munca la negru. Cu acest lucru toţi suntem de acord", a spus Boc.

El a arătat că trebuie înăsprite aceste sancţiuni pentru că nu este permis ca după ce a fost flexibilizat Codul Muncii să se menţină iarăşi munca la negru.

"Avem de luat măsuri mai aspre - în ce formă finală, evident că vi le vom prezenta după analiza tuturor discuţiilor din coaliţe. Cert este că eu mă pronunţ pentru înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru şi sper să am până la capăt susţinerea în coaliţie pentru acest obiectiv", a spus Boc.

UDMR nu are nicio obiecţie în privinţa procedurii asumării răspunderii dacă propunerile Uniunii de amendare a proiectului Codului Muncii vor fi acceptate de partenerii de coaliţie, a declarat, marţi, de liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, după întâlnirea cu premierul Emil Boc.

Potrivit lui Mate Andras Levente, un subiect adus în discuţie de Uniune este necesitatea ca neîncheierea contractelor individuale de muncă să fie considerate de noua legislaţie contravenţie, şi nu infracţiune, concomitent cu creşterea cuantumului amenzilor.

În mod repetat, dacă un angajator nu încheie un contract individual de muncă cu acel angajat, va fi sau nu sancţionat ca şi infracţiune, deci cu puşcărie şi amendă penală sau va rămâne la nivel de contravenţie şi cu o sumă mai mare. Propunerea noastră este că nu ar trebui să fie infracţiune, ci ar trebui să mărim amenzile", a spus liderul deputaţilor UDMR.


E de necrezut ca inca se mai numeste prim-ministru.

Niciun comentariu: